Kto chce zdrowe śniadanie

Pomimo wielu zaleceń, wielu Amerykanów nadal wybiera dietę bogatą w cholesterol i tłuszcz nasycony. Ustalone wybory przedstawione podróżnym podróżującym samolotem mogą stanowić nieoczywistą, ale informacyjną miarę preferencji żywieniowych. Podczas jednego porannego lotu wybór składał się ze zdrowego śniadania (specjalne K Kellogga, mleko odtłuszczone, pełnoziarnista bułeczka i banan) lub standardowego śniadania (serowy omlet i kiełbasa). Według dyrektora zarządzającego usług gastronomicznych dla American Airlines, 60 procent pasażerów pierwszej klasy i 70 procent pasażerów autokarów wybiera omlet na płatki. Podróżujący w celach rekreacyjnych (ci, którzy nie podróżują w interesach) preferują omlety.
Chociaż wybory żywieniowe podróżnych mogą nie być typowe dla ich zwyczajowej diety, ich wybór może oferować pewien wgląd w aktualne nawyki żywieniowe. Jeśli naszym celem jest zachęcanie do diety o niskiej zawartości cholesterolu i niskiej zawartości tłuszczu, dane te sugerują, że mamy długą drogę.
Robert S. Sandler, MD, MPH
University of North Carolina, Chapel Hill, NC 27599-7080
Powołanie się na artykuł (1)
[więcej w: komora hiperbaryczna przeciwwskazania, wysypka bostońska u dorosłych, gruczoł dokrewny ]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *